Unicorn Cosmetics: The Totemic Palette

Vorige maand won ik een Instagram winactie waarbij ik The Totemic Palette van Unicorn Cosmetics won. Super leuk! Van dat merk had ik al regelmatig iets voorbij zien komen, maar nog nooit iets geprobeerd. Een mooi moment om daar verandering in te brengen. Kijk mee!

Unicorn Cosmetics the Totemic Palette verpakking

Unicorn Cosmetics is een Indie brand uit Groot Brittannië, begonnen met uitsluitend valse wimpers (Unicorn Lashes). Maar Mel, de eigenares, wilde meer originele make-up in de wereld brengen. Daarom werd Unicorn Lashes omgedoopt tot Unicorn Cosmetics. Inmiddels hebben ze ook oogschaduwpaletten, highlighter, lipglosses en meer!

De Totemic verpakking

In haar missie om originele make-up aan de beautywereld toe te voegen is Mel in ieder geval geslaagd met The Totemic Palette. De verpakking ziet er echt prachtig uit! Zowel de doos als het palette zelf. Hierboven zag je al een voorkant van de doos van het palette. Toen ik hem kreeg zat hij ook nog eens helemaal in plastic.

Op de achterkant is het artwork doorgetrokken en staat wat meer informatie over het palette en het ontstaan ervan. Ook staan de ingrediënten er op en blijkt het palette vegan te zijn.

Unicorn Totemic palette back info

Je zou eigenlijk verwachten dat het palette in dezelfde stijl zou zijn vormgegeven als de doos. Maar Unicorn Cosmetics koos ervoor om The Totemic Palette er anders uit te laten zien. Het palette is geïnspireerd op het regenwoud. Hij heeft een diamant-vorm en een prachtige afbeelding voorop. Met blauwtinten, bloemen en een toekan is het een plaatje!

Het Totemic palette van Unicorn Cosmetics buitenkant

De achterkant van het palette is vrij simpel gehouden. Hierop staat informatie over de kleuren en het merk zelf.

Achterkant Unicorn Cosmetics palette

De binnenkant van The Totemic Palette

Met een palette in diamantvorm kan het niet anders dan dat de pans dezelfde vorm hebben! The Totemic Palette bevat tien verschillende kleuren, waarvan er 6 mat en 4 shimmery zijn. Een van die shimmers is zelfs een prachtige duo-chrome.

De namen van de kleuren hebben ook allemaal iets te maken met het regenwoud. Ze zijn bijvoorbeeld genoemd naar dieren die er voorkomen. Hieronder zie je een aantal foto’s van de kleurrijke pans, inclusief close-ups.

Unicorn Totemic kleurrijk palette
Kleuren Kleurrijk diamantvormig oogschaduwpalette

Toucan is de duo-chrome. De kleurwisseling zie je nog beter bij de swatches verderop in dit artikel! Sugar Glider is denk ik mijn favoriete kleur uit dit palette. Een warme, koraalkleurige shimmer!

Close-up van duochrome shade Toucan
Close-up van koraalkleurige shimmer shade Sugar Glider

Het palette in gebruik

Unicorn Cosmetics belooft dat er romige, hooggepigmenteerde tinten in The Totemic Palette zitten. Tijd om het uit te proberen!

De kleuren swatchen niet allemaal even makkelijk, maar zijn uiteindelijk allemaal met weinig moeite op te bouwen tot een intense tint. Hieronder zie je de kleuren.

Swatches Unicorn Totemic palette
Close-up duochrome shade Totemic palette

Hierboven zie je Toucan in close-up. Een goud / bronzen shimmer die prachtig is. Ik wilde hem dan ook snel uitproberen, net als alle felle matte tinten overigens. Het lastigste van dit soort kleurrijke palettes vind ik dat je niet goed een neutrale basis kunt opzetten. Met maar één bruin is dat een uitdaging. Maar wel een uitdaging die ik graag aanging!

Bij deze eerste ooglook heb ik de bruine matte tint gecombineerd met een klein beetje van de gele kleur.

Vervolgens heb ik een cut crease gemaakt met de groene mat ‘Gekkota’. Daar overheen bracht ik Toucan aan, de duo-chrome. In de foto zie je dit effect helaas niet zo goed, maar ik ga hem zeker nog vaker gebruiken.

Bruin met groene look met het Totemic palette

Bij de tweede look besloot ik om een deel van de andere felle kleuren te gebruiken. Dit is de look die ik uiteindelijk maakte. Je ziet hier de gele, oranje en paarse tint. Met ook een klein beetje donkerblauw in de wing en de binnenste ooghoek.

In deze look gebruikte ik de Jasmine wimpers van Lashes by Linnie, liquid lipstick van Jeffree Star Cosmetics, Benefit They’re Real mascara en Catrice True Skin foundation en concealer. De mascara, foundation en concealer gebruikte ik overigens bij beide looks.

Kleurrijke look Unicorn Cosmetics oogschaduwpalette

Al met al vind ik dit een erg tof, kleurrijk palette! Ik ben blij verrast over de kwaliteit. Bij sommige matte tinten had ik wel wat last van fall out, maar dit was niet in overdaad aanwezig. De pigmentatie is goed en ze blenden mooi. Wat mij betreft een aanrader!

Meer informatie

The Totemic Palette is online verkrijgbaar bij Unicorn Cosmetics. Het palette is vegan, cruelty-free en bevat 10 x 2 gram oogschaduw. Hij kost € 29. Het is een merk uit Groot Brittannië, maar je hoeft niet bang te zijn dat er extra kosten bijkomen als je er bestelt. Zij betalen namelijk vooraf de belasting / invoerkosten. Meer informatie daarover vind je in dit artikel: Extra kosten betalen door Brexit?

Heb jij wel eens iets geprobeerd van Unicorn Cosmetics?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

4 reacties op “Unicorn Cosmetics: The Totemic Palette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top