Unwasted: mysterybox tegen voedselverspilling

Een hele tijd geleden schreef ik al over Too Good To Go, een app waarin je met korting voedsel-boxen kunt kopen met producten die over de datum zijn of uit het assortiment gaan. Vandaag de beurt aan Unwasted, een initiatief van PepsiCo. Kijk snel verder!

Unwasted box tegen voedselverspilling

Wat is Unwasted?

Duurzaamheid en milieu worden steeds belangrijker en ook de grote organisaties worden zich daar steeds meer van bewust. Zo ook PepsiCo Nederland, verantwoordelijk voor merken als Pepsi, 7Up, Lay’s, Doritos, Quacker, Cheetos, Snack-a-Jacks en meer.

Niet alle producten worden altijd (op tijd) verkocht, waardoor ze regelmatig blijven zitten met een overschot aan voorraad. Daarom zijn ze Unwasted begonnen. Dit is een website waarop drie verschillende boxen worden aangeboden. Het is afhankelijk van de voorraad of er überhaupt boxen zijn en welke producten er in zitten. Dit weet je dus niet van tevoren.

Mystery box unwasted

Wil je een Unwasted mysterybox, dan kun je kiezen uit drie varianten:

  • Mixbox Medium – € 11,99
  • Mixbox Large – € 14,99
  • Snackbox Large – € 14,99

Inhoud van mijn Unwasted snackbox

Toen ik wilde bestellen waren de mixboxen niet beschikbaar, enkel de snackbox. Voor zover mijn research gaat zitten er in de Unwasted mixbox meer producten van bijvoorbeeld Quaker (Cruesli), wat niet echt als snack gecategoriseerd wordt. Eerlijk is eerlijk, ik ging voor de chips. Dus ik had denk ik sowieso wel de snackbox gekozen. Ik was verrast door de snelheid van levering. Donderdagavond bestelde ik de box en zaterdagochtend kreeg ik hem al binnen. Een flinke doos vol met lekkers!

Unwasted voordelen doos

De snackbox bevat volgens de website circa 15 producten en die hebben in de supermarkt een gezamenlijke waarde van € 21,99. Tijd om hem te openen! Zoals ik al zei kocht ik hem voornamelijk voor de chips. Ik eet regelmatig chips, maar mijn man, dat is een échte liefhebber. Laten we dan ook beginnen met de chips in de doos!

Inhoud PepsiCo snack box deel 1

In totaal kwamen er negen zakken chips uit de doos. Veel kleinere zakjes van 120 gram, maar ook een paar grote zakken Doritos. Wel een paar dubbele. Jammer, maar het is eigenlijk ook wel logisch dat dit voor kan komen. Naast chips zaten er ook nog andere snacks in deze Unwasted mysterybox. Die andere dingen zie je hieronder.

Inhoud PepsiCo snack box deel 2

Zes verpakkingen met nootjes, Doritos Bits, Quaker koekjes en andersoortige chips. Leuk om eens nieuwe dingen uit te proberen! Bij elkaar dus precies 15 producten!

Mijn ervaring met Unwasted

De service van Unwasted is uitstekend, deze mysterybox werd snel verzonden en geleverd. Daarnaast zat alles goed ingepakt. In de doos trof ik, ondanks enkele dubbele zakken chips, toch wel een grote variëteit aan producten. Meestal zijn we redelijk merk- en smaakvast wat betreft chips, dus leuk om eens wat andere dingen uit te proberen. Ik kan me voorstellen dat dit ook voor een feestje handig is, mede omdat je misschien zelf niet alle producten/ smaken lekker vind.

Gekeken naar de houdbaarheid van alle producten viel het me echt mee. Het eerste product zou ongeveer twee weken na levering over de datum gaan. Het product wat nog het langste houdbaar was, bleek nog 3 maanden bewaard te kunnen worden. Vervolgens heb ik ook nog even de winkelprijzen bij elkaar opgesteld. Ik kwam uit op precies 20 euro. De Unwasted box zelf kostte € 14,99 (gratis verzending), dus alsnog een mooie besparing. Wel moet ik zeggen dat ik normaal deze producten niet had gekocht en we het meestal bij de goedkope chips(smaken) houden. Maar het was leuk om een mysterybox uit te pakken en eens wat anders te proberen!

Of ik het nog een keer zou doen, dat weet ik nog niet. Ik heb het idee dat een volgende box meer van hetzelfde zal zijn omdat de merken van PepsiCo natuurlijk hetzelfde blijven. Op de Unwasted website is te lezen dat ze de boxen proberen uit te breiden door samenwerkingen aan te gaan met andere fabrikanten, dus we zullen moeten afwachten of dat ook gebeurt!

Meer informatie

De Unwasted boxen kun je bestellen via de website. Ik zie dat er op het moment van schrijven geen boxen beschikbaar zijn, maar dat kan natuurlijk zo weer veranderen. Even in de gaten houden dus, als je eens een Snackbox of Mixbox wil proberen!

Ken jij nog leuke mystery boxes om uit te proberen?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top