Urban Decay All Nighter Setting Spray || Review

Nadat ik afgelopen jaar in de Zalando Beauty adventskalender een travelsize van de Urban Decay All Nighter Setting Spray had gevonden, besloot ik de full size variant aan te schaffen. Inmiddels heb ik hem al vaak gebruikt en is het tijd voor een review! Lees je mee?

Urban Decay All Nighter setting spray

Inmiddels is het een onmisbare stap in mijn make-up routine geworden: het aanbrengen van setting spray! Of was het nou een fixing spray?

Een setting spray gebruik je om de poeders die je aanbrengt op je huid (loose powder, blush, highlighter etc.) er minder poederig uit te laten zien. Je mengt het poeder als het ware met de setting spray zodat het een mooi geheel wordt. En soms krijg je daarbij een matte of juist glowy finish! Een setting spray is gemaakt op waterbasis.

Een fixing spray is op basis van alcohol en zorgt ervoor dat er een beschermend laagje over je make-up wordt gelegd. Dit fixeert dus je make-up zodat het netjes blijft zitten. Je zou dus eerst een setting spray kunnen gebruiken en vervolgens een fixing spray voor optimaal resultaat.

Beloften Long Lasting Makeup Setting Spray

Wat het zo verwarrend maakt is dat beide termen door elkaar gebruikt worden. Zelfs Urban Decay maakt zich er schuldig aan. Het wordt namelijk een setting spray genoemd, maar deze Urban Decay All Nighter zorgt ervoor dat je make-up tot 16 uur lang blijft zitten.

Daarbij zien we in de lijst met ingrediënten dat er naast een grote hoeveelheid water óók een grote hoeveelheid alcohol zit.

Ingredienten en gebruiksadvies UD Allnighter spray

In het opvallende zwart met paarse doosje zit de zwarte sprayflacon met witte dop. De kenmerkende paarse letters geven nog eens duidelijk aan dat je te maken hebt met de All Nighter van Urban Decay.

Meer lezen over Urban Decay? Bekijk dan het Naked Wild West palette en de Eyeshadow Primer Potion!
Urban Decay Cosmetics All Nighter makeup setting spray

De ingrediënten zijn enkel te vinden op het doosje. Op de flacon zelf lees je wel het gebruiksadvies in twee talen (Engels en Frans).

Verpakking met informatie allnighter spray

De Urban Decay All Nighter Setting Spray in gebruik

Als je dop van de fles haalt staat je nog een verrassing te wachten: nóg een dop! Ik snap dat het een mooier geheel is met de grote witte dop erop, maar verder zie ik niet echt een functie voor de dubbele dop.

Urban Decay All Nighter settingspray iconische fles

Voor je de All Nighter spray gaat gebruiken kun je hem het beste even goed schudden. Vervolgens kun je diagonaal over je gezicht sprayen, daarna nog een keertje horizontaal en verticaal. Dan zou je heel je gezicht gehad moeten hebben. Maar natuurlijk kun je zo vaak sprayen als je zelf wil.

De UD setting spray in gebruik

De spraykop is fijn in gebruik, er komt niet teveel en niet te weinig tegelijk uit. Je moet de fles niet te dicht bij je gezicht houden, want dan kunnen zich druppeltjes vormen.

De All Nighter van Urban Decay ruikt lekker fris met iets zoets erin. Ik kan het niet plaatsen, maar ik vind het een aangename geur. Mijn make-up blijft na gebruik ook zeker wat langer zitten. Al heb ik de 16 uur nog niet gehaald, maar meestal heb ik mijn make-up ook niet zó lang achter elkaar op!

Meer informatie

Urban Decay, en dus ook deze All Nighter, is te koop bij LookFantastic en ICI Paris XL. De full size fles die ik je in dit artikel liet zien kost ca. € 30. Inmiddels zijn er ook travelsizes en mini’s beschikbaar. Daarnaast is er een Ultra Glow variant (lila verpakking), een Ultra Matte (paars) en een Vitamin C versie (geel). Bij Lookfantastic kun je ze ook vinden in een bundel met diverse Urban Decay oogschaduwpaletten.

— Ook lezen over andere setting sprays? Bekijk dan snel deze artikelen: Morphe Continuous Setting Mist & MAC Fix+ Setting Spray! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Eén reactie op “Urban Decay All Nighter Setting Spray || Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top