Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

Een product wat ik al jaren gebruik is de Urban Decay Eyeshadow Primer Potion. De waarde van een oogschaduwbasis leerde ik jaren geleden, want mijn oogschaduw hoopt zich snel op in mijn crease als ik het niet gebruik. Vandaag is het tijd voor een review!

Jaren geleden was dit de favoriet onder veel beauty guru’s en wilde ik hem uiteraard ook proberen. Hij komt in een paars doosje met informatie over de ingrediënten en een gebruiksadvies in twee talen.

In het doosje vind je de tube waarin de primer potion zit. Ik heb de Original variant die geschikt is voor elk huidtype omdat hij onzichtbaar opdroogt. Daarnaast zijn er nog twee varianten: Eden geeft een matte finish, geeft dekking en verbergt roodheid. Sin laat een glanzende champagnekleur achter op je oogleden als basis.

De UD Primer Potion in gebruik

De tube waarin hij komt maakt hem handig in gebruik. Je kunt daardoor zoveel mogelijk eruit halen. De dop is karakteristiek van de Primer Potion verpakkingen van Urban Decay. Het lijkt een soort kristal en tegelijkertijd is het effectief in gebruik. Hij ligt gemakkelijk in de hand.

Je brengt de oogschaduwbasis aan met de sponsapplicator. Ik vind hem fijn om de basis te verdelen over mijn oogleden. Soms gebeurt het ook dat ik hem met mijn schone vingers of een kwastje verdeel.

Hij droogt inderdaad mat en doorzichtig op, je ziet hem amper zitten. Het helpt natuurlijk ook dat de kleur goed overeenkomt met mijn eigen huidskleur. Ik ben benieuwd hoe hij presteert op een donkerdere huid!

Primer Potion resultaten

Ik gebruik oogschaduwbasis voor twee redenen: om de kleuren oogschaduw intenser te maken en beter te laten ‘pakken’. En om ervoor te zorgen dat de oogschaduw op zijn plek blijft gedurende de dag. Oogschaduw heeft op mijn blote oogleden snel de neiging in mijn crease te gaan ophopen en dat wil ik voorkomen.

Als eerste wilde ik testen of de kleuren met de Urban Decay Primer Potion echt intenser zouden zijn. Ik heb mijn Born To Run palette erbij gepakt en heb een aantal matte en shimmer kleuren geswatcht. Je ziet steeds links de oogschaduw zonder basis, rechts met basis.

De donkerrode kleur komt niet helemaal netjes uit de verf. Bij de rest van e kleuren vind ik ze zeker intenser met de basis eronder. Zeker bij de koperen shimmer en de matte zwart is het verschil goed te zien.

Vervolgens heb ik met een vochtig reinigingsdoekje een ‘veeg’ over mijn arm gedaan om de oogschaduw te verwijderen. Hieronder zie je het resultaat.

Dit is toch wel een heel duidelijk verschil! De hechting van de oogschaduw is een stuk beter met de Primer Potion als basis. Ik was eigenlijk al overtuigd van de werking van deze oogschaduwbasis, ik gebruik hem niet voor niks al jaren. Maar nu is er dan ook soort ‘bewijs’ dat het zin heeft om hem te gebruiken!

Meer informatie

De Primer Potion is verkrijgbaar in drie soorten: Original (die je in dit artikel zag), Sin en Eden. Je koop ze bijvoorbeeld op de website van Urban Decay of bij Ici Paris XL. Ze kosten allemaal € 21,95 voor 11 ml.

— Op zoek naar een goedkoper alternatief? Bekijk hier mijn review van de Catrice Waterproof eyeshadow primer! —

Dit artikel bevat geen gekregen producten.

Tags: Primers, Reviews

5 reacties op “Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *