Urtekram Wild Lemongrass producten

Het is alweer een tijdje geleden dat Urtekrams nieuwe huisstijl en productlijnen bekend werden gemaakt. Eerder liet ik al producten zien uit de Urtekram Spicy Orange Blossom serie. Vandaag is het de beurt aan de Blown Away lijn, met Wild Lemongrass producten! Lees je mee?

Urtekram Blown Away Wild Lemongrass producten

Over Urtekram Wild Lemongrass

De Urtekram Blown Away producten hebben de geur van citroen(gras), vandaar de toepasselijke naam ‘Wild Lemongrass’. De producten ruiken erg fris, de citrusgeuren zijn niet te missen. Als je daarvan houdt zit je goed met deze reeks! De producten hebben allemaal een kenmerkend groen label met daarop groot de naam.

Deze Urtekram producten voeden de huid door het toegevoegde hyaluronzuur en aloë vera. De shampoo en conditioner zouden pluizig en sluik haar een heuse hydratatieboost geven.

De Urtekram verpakkingen zijn gemaakt van plantaardig materiaal, alle producten zijn vegan en ze bevatten zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten.

Blown Away Shampoo

Als eerste de Intense Moisture Shampoo. Deze zit in een doorzichtige ‘plant bottle’ met donkergrijze dop. Op de achterkant vind je de ingrediëntenlijst en het gebruiksadvies.

Urtekram Wild Lemongrass shampoo
Informatie en ingredienten blown away shampoo

De dop van de shampoo leek me erg handig, maar bij gebruik bleek dat hij redelijk stroef gaat. Ook na een tiental keren open- en dichtdoen blijft hij wat lastig doen. Het voordeel is natuurlijk dat hij niet zomaar open zal gaan als je hem bijvoorbeeld meeneemt op reis.

Opening urtekram shampoo

De shampoo zelf is verder prima. Hij komt gemakkelijk uit de fles, heeft een normaal ‘schuimgehalte’ en haalt het vet uit mijn haar. Mijn haar voelt zelfs vrij zacht aan na het uitspoelen, iets wat andere shampoos tot nu toe niet lukt. Daar heb ik dan toch een conditioner of haarmasker voor nodig.

Urtekram Intense Moisture shampoo textuur

Eenmaal een aantal keer gebruikt, ging me wel iets opvallen. Wanneer mijn haar gewassen is met deze shampoo (ook in combinatie met de conditioner), had mijn fijne haar wat sneller last van kleine knoopjes als het eenmaal gedroogd was. Ik weet niet zo goed waar het aan ligt. Mijn haar voelt niet pluizig aan en zo ziet het er ook niet uit. Ik merk het als ik het borstel. Ik sluit overigens niet uit dat het bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden ligt, of een andere reden buiten deze shampoo. Ik ga in ieder geval gewoon door met het gebruiken ervan, want het is verder een fijne shampoo!

Blown Away Conditioner

De Urtekram Intense Moisture Conditioner komt in een tube, uiteraard in de groene tint die deze productlijn kenmerkt. De dop is in donkergrijs. De tube ziet er hetzelfde uit als de Body Wash tube. Heb je ze dus naast elkaar in de douche staan, dan moet je even goed opletten!

Urtekram Wild Lemongrass conditioner
Informatie en ingredienten blown away conditioner

Ook bij de conditioner lees je op de achterkant meer over het product, de werking en de ingrediënten. De dop van de conditioner is een normale tubedop. Je kunt hiermee gemakkelijk doseren door in de flexibele tube te knijpen.

Opening urtekram conditioner

De Urtekram Wild Lemongrass conditioner is wit van kleur en fijn van textuur. Hij laat zich gemakkelijk verdelen door mijn haar en zorgt ervoor dat het zacht aanvoelt als het eenmaal gedroogd is.

Urtekram Intense Moisture conditioner textuur

Zoals ik al merkte bij de shampoo, krijg ik ook na gebruik van deze conditioner (zowel in combinatie met de Urtekram shampoo als met andere shampoos) kleine knoopjes in mijn haar. Misschien komt het omdat mijn haar dun en springerig is, of zijn er andere factoren die ervoor zorgen. Ook voor de conditioner geldt dat mijn haar niet zichtbaar pluizig wordt en na gebruik zacht aanvoelt. Bij borstelen stuit ik op wat kleine knoopjes, verder is het een fijne conditioner!

Ben je fan van deze lijn? Probeer dan ook eens de bijpassende skincare: Urtekram Blown Away Skincare || Review.

Blown Away Body Lotion

De Urtekram Body Lotion zit in een smalle, hoge pompflacon. Uiteraard is ook deze verpakking voorzien van het groene label en heeft hij een donkergrijze dop. Op de achterkant is de nodige informatie te lezen.

Urtekram Wild Lemongrass bodylotion
Informatie en ingredienten blown away bodylotion

De pompflacon vind ik fijn bij een body lotion. Het is gemakkelijk en hygiënisch in gebruik. Ook doseren is eenvoudig, ik ben fan! Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat je vaak het laatste restje er niet goed uitkrijgt.

Opening urtekram bodylotion

De bodylotion zelf is vrij dun en goed te verdelen over je huid. Hij voelt zacht aan en trekt snel in. Daarna laat hij een beschermend laagje achter op je huid. Het plakt niet, maar je voelt het wel.

Urtekram body lotion textuur

De combinatie van snel intrekken, fijn uitsmeren en een handig pompje maakt dat deze bodylotion één van mijn favorieten is geworden!

Blown Away Body Wash

Als laatste probeerde ik de Body Wash uit deze Blown Away serie. De douchegel komt, net als de conditioner, in een tube. Al is deze iets groter: hij bevat 200 ml, de conditioner 180 ml.

Urtekram Wild Lemongrass body wash
Informatie en ingredienten blown away douchegel

De tube heeft ook dezelfde dop als de conditioner. Door de flexibele tube is het gemakkelijk om de douchegel uit de verpakking te krijgen en je kunt er goed mee doseren.

Opening urtekram douchegel

De douchegel is transparant en is gemakkelijk te verdelen over je huid. Hij schuimt amper, maar mijn huid wordt er wel heerlijk zacht van. Een fijn gevoel als je de douche uit stapt! Daarnaast is de geur ook nog eens heerlijk fris, waardoor je er een fijne boost van krijgt.

Urtekram bodywash textuur

Meer informatie

Ik ben in korte tijd toch wel fan geworden van de Urtekram producten. De Wild Lemongrass lijn vind ik iets aangenamer ruiken dan de Urtekram Spicy Orange Blossom producten, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Inmiddels is ook de Urtekram Soothing Lavender productlijn uitgebracht.

De volledige Urtekram Blown Away Wild Lemongrass productlijn is, net als de Rise & Shine en Tune In lijnen, verkrijgbaar bij Holland & Barrett. De afzonderlijke producten hebben de volgende prijzen:

  • Body Wash (200 ml) – € 6,99
  • Body Lotion (245 ml) – € 9,99
  • Shampoo (250 ml) – € 7,99
  • Conditioner (180 ml) – € 7,49
  • Hand Wash (300 ml) – € 7,99
  • Hand Cream (75 ml) – € 6,49

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top