XX Revolution oogschaduw testen

Vorige maand lanceerde Makeup Revolution wederom een nieuw merk: XX Revolution. Met iets duurdere producten dan we gewend zijn proberen ze een nieuwe markt aan te boren. Maar zijn de producten ook iets beter? Ik kocht XX Revolution oogschaduw en een basis: lees verder!

XX Revolution XXposed oogschaduw en Eye Fixx primer

Toen ik hoorde dat er een nieuw merk kwam, met nieuwe producten, twijfelde ik een beetje of ik er producten van wilde aanschaffen. Zou het écht anders zijn dan Makeup Revolution? Na enkele goede reviews van YouTubers wilde ik toch wat uitproberen. Ik kocht Eye FiXX, een oogschaduwbasis, en XXposed, een klein oogschaduwpalette.

Beide producten komen in een classy zwarte verpakking met zilver / gouden XX’en erop. Een strak design waar ik wel van hou!

XX Revolution Eye FiXX

De Eye FiXX is een doorzichtige oogschaduwbasis (eye primer) die ik wel eens wilde uitproberen. Tot nu toe had ik nooit een doorzichtige geprobeerd, dus ik was benieuwd. De verpakking is niet alleen classy, maar ook nuttig. Hij bevat de nodige informatie zoals ingrediënten en beloften van het product: deze basis houdt je oogschaduw op zijn plek en zorgt ervoor dat de kleuren beter overkomen. Dat is precies wat ik wil van een oogprimer!

XX revolution EYE FIXX oogschaduwbasis

De basis zelf zit in een matte, semi-doorzichtige huls met zilverkleurige dop. Je ziet een soort witte substantie, maar op je huid is hij doorzichtig. Op zowel de huls als de dop staan ook weer de kenmerkende ‘XX’. Ik vind deze verpakking erg leuk en op het eerste gezicht handig!

XX revolution EYE FIXX oogschaduwbasis huls
XX revolution EYE FIXX oogschaduwbasis dop

De applicator is lastig uit de huls te krijgen. Eenmaal eruit wordt duidelijk waarom: er zit een soort ‘voetje’ aan, waardoor hij wat lastiger door de opening te krijgen is. Het zorgt er wel voor dat de oogschaduwbasis gemakkelijk aan te brengen is.

XX revolution EYE FIXX oogschaduwbasis applicator

Zoals je hieronder kunt zien is de primer toch echt doorzichtig op de huid. Lees verder onderaan het artikel om mijn ervaringen met deze primer te ontdekken!

XX revolution EYE FIXX oog primer swatch

XX Revolution XXposed oogschaduw palette

In de huidige collectie van XX Revolution zitten maar liefst vijf soorten oogschaduwpaletten. Een mega-palette met 66 kleurrijke pans, grote palettes met 18 tinten (4 soorten), een medium palette met 12 kleuren (4 soorten), en twee kleine paletten: 6-pans (1 soort) en 4-pans (8 soorten). Ik koos uiteindelijk voor een klein palette met vier tinten erin.

XX Revolution XXposed oogschaduw verpakking
XX Revolution XXposed oogschaduw verpakking achterkant

Ook op dit classy doosje vind je weer de ingrediënten en andere informatie over het product. Het palette zelf is niet helemaal mijn smaak, maar hij is in ieder geval wel stevig. Het is gemaakt van hard plastic met een relief op de bovenkant. Hij is in ieder geval duidelijk herkenbaar in mijn collectie!

XX Revolution XXposed oogschaduw quad bruintinten

Ik koos voor XXposed omdat het een neutraal palette is, iets wat ik dagelijks kan gebruiken en ook handig is voor bijvoorbeeld op vakantie of onderweg. Wil je iets meer glitter, dan kun je alsnog dit palette gebruiken.

XXposed XX revolution oogschaduwpalette neutraal

Volgens de website bevat deze quattro een ‘shimmer cream‘, ‘matte light browns‘ en een ‘foil rose gold‘. Het ‘rose’ in de ‘foil rose gold’ zie ik niet echt. Maar goed, de beschrijving klopt verder. Eén shimmer, twee neutrale matte bruintinten en een gouden eye foil. EN, een spiegeltje! Dat had ik niet verwacht.

XXposed XX revolution oogschaduwpalette quattro
XXposed XX revolution oogschaduwpalette close-up

XX Revolution producten in gebruik

Om tegelijk de oogschaduw en de oogschaduwbasis te kunnen testen heb ik de kleuren in het palette twee keer geswatcht. Hieronder op de foto zie je bovenaan de kleuren zonder oogschaduwbasis. Bij de onderste swatches heb ik de Eye FiXX gebruikt als basis.

XX Revolution primer XXposed oogschaduw swatches

In het echt zag ik een heel klein beetje verschil qua kleurintensiteit, maar op de foto is het niet te zien. Dat geeft wel aan hoe miniem het verschil was. Waarbij ik wel verschil merkte, was het verwijderen van de swatches! Bij de onderste kleuren met basis moest ik wat meer moeite doen om ze van mijn arm te krijgen, dus ik was vol goede moed voor mijn ooglook.

Ik begon met het aanbrengen van de Eye FiXX. De applicator werkt fijn en is heel zacht op de oogleden. Wat me echter tegenviel was dat er maar weinig product meekomt op de applicator, waardoor je meerdere malen opnieuw moet pakken.

Vervolgens begon ik mijn oogschaduw aan te brengen. Dit was eigenlijk één grote mislukking. De Eye FiXX plakt heel erg, hierdoor werd mijn fluffy kwast vettig / vochtig toen ik oogschaduw aanbracht. Dit zorgde ervoor dat de oogschaduw heel patchy op mijn oogleden terecht kwam. Blenden was vrij lastig. Op de foto hieronder zie je er niet heel veel van, maar het was een hels karwei om het een beetje netjes te krijgen.

XX Revolution primer XXposed oogschaduw ooglook

De eyefoil werkte vrij goed, maar ik ervaarde veel fall-out. Dit is wel iets om rekening mee te houden als je het palette gebruikt.

Al met al is de oogschaduwbasis geen favoriet. Er is uiteindelijk, na wat oefenen, wel mee te werken, maar het is me iets teveel werk voor een snelle look in de ochtend. Ik zou hem ook niet aanraden voor wanneer je net begint met make-up. Het oogschaduwpalette zelf vind ik erg leuk en ga ik zeker vaker gebruiken. Zoals ik al zei: een perfect palette voor dagelijkse looks, alleen even oppassen met de eye foil.

Meer informatie

Ik kocht de XX Revolution oogschaduw en basis via RevolutionBeauty.com. Voor de Eye FiXX betaalde ik omgerekend bijna 9 euro, er is ook een huidskleurige variant (‘Basic’) voor dezelfde prijs. Het oogschaduw palette XXposed kost omgerekend ongeveer 11 euro voor 4 tinten (4 x 1,2 gr). In principe koop je voor dat geld een ‘normaal’ Makeup Revolution oogschaduwpalette voor, dus deze kleurtjes zijn iets prijziger.

Heb jij al iets van XX Revolution geprobeerd? Wil je dat nog gaan doen?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

2 reacties op “XX Revolution oogschaduw testen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top