Yves Rocher herstellende haarolie

Toen ik alweer enkele maanden geleden de Yves Rocher adventskalender 2020 kocht, kreeg ik een gratis product bij mijn bestelling. De Yves Rocher herstellende haarolie. Ik was benieuwd en probeerde hem natuurlijk uit. Vandaag lees je er alles over in dit artikel, dus kijk snel verder!

Yves Rocher Repair haarolie met jojoba

Ik probeerde nog nooit een haarolie. Ik snap namelijk niet hoe een olie je haar er stralend en gezond uit kan laten zien, zónder dat het er vettig uit ziet. Daardoor heb ik ook nooit de behoefte gehad om er eentje te kopen. Nu ik hem bij mijn bestelling kreeg leek dit me het uitgelezen moment om het dan toch eens te testen!

Yves Rocher bloemenolie voor beschadigd haar

Deze haarolie wordt door Yves Rocher ‘bloemenolie’ genoemd. Ik vermoed doordat er drie bloemen in verwerkt zijn. Er zit namelijk zonnebloemolie in, en olie van de koolzaad en bernagie (komkommerkruid). Daarnaast is er jojoba olie toegevoegd. In de ingrediënten zijn nog meer oliën te vinden.

Yves Rocher herstellende bloemenolie voor beschadigd haar

Op het label is tevens te lezen dat het een olie is voor beschadigd haar. Het herstelt je haar over de gehele haarlengte en maakt het haar niet vet, aldus Yves Rocher.

Je kunt de olie voor of na het wassen aanbrengen, op droog of vochtig haar. En je kunt het uitspoelen, maar dat hoeft niet. Als ik dit lees lijkt het een product wat je niet verkeerd kunt gebruiken.

De Yves Rocher haarolie in gebruik

Het flesje zelf is van stevig plastic met een groene dop. Of ik dit nou de meest handige manier vind om haarolie aan te brengen in mijn haar, dat weet ik niet. Daarom heb ik een beetje olie in een reis-sprayflacon gedaan (deze komt van SHEIN). Zo kan ik het gemakkelijk op mijn haar sprayen en vervolgens eventueel nog verdelen met mijn handen. In het reisflesje zie je ook dat de olie niet zo geel is als je zou denken.

Dop en opening flesje haarolie
Haarolie in handiger spuitflesje

Ik begrijp het idee van olie om je haar te verzorgen. Toch kreeg ik het idee van vettig haar niet uit mijn hoofd. Zeker omdat op de verpakking staat dat je het niet hoeft uit te spoelen. Het is gewoon echt een olie, maar ik hoopte dat op miraculeuze wijze dit soort van onzichtbaar zou zijn in mijn haar.

haarolie voor beschadigd haar

Toch maar proberen dus! Ik heb met de sprayflacon wat op mijn haar gespoten, het een beetje verdeeld en ook nog gekamd. Het werd niet beter dan dit. Uiteindelijk heb ik gedoucht en mijn haar gewassen, toen was het er wel weer uit. Maar heeft het dan wel nut gehad, vraag ik me af.

Yves Rocher bloemenolie haar vet

Voor mij is dit dan ook geen geslaagd product. Ik kan me voorstellen dat het wel goed kan zijn voor bijvoorbeeld een droge huid. Daarvoor heb ik hem nog niet getest, dat ga ik nog doen. Voor mijn haar is het een no-go.

Meer informatie

Je koopt deze Yves Rocher haarolie natuurlijk bij Yves Rocher of, nu in de lockdown, via YvesRocher.nl (of YvesRocher.be). Ik zie dat hij momenteel met 50% korting te koop is, normaal kost hij € 10,90 (150 ml). De flacon is gemaakt van gerecycled plastic en de haarolie bestaat voor 90% uit natuurlijke ingrediënten.

Heb jij wel eens (met succes) haarolie gebruikt?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Eén reactie op “Yves Rocher herstellende haarolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top