Yves Rocher pepermunt gelmasker

Langzaam maar zeker ben ik nu allerlei producten uit mijn uitgepakte adventskalenders aan het gebruiken. Zo ook dit gelmasker met biologische pepermunt wat in de Yves Rocher adventskalender van 2020 zat! Ben je benieuwd hoe hij me bevalt? Lees dan snel verder om daar achter te komen!

Yves Rocher Purifying Gel Mask

Ik weet nog dat toen ik de deze tube uit doosje 12 van de adventskalender haalde, ik dacht dat het een travel size of soort sample formaat was. Gezichtmaskers zitten namelijk vaak in een wat grotere pot of verpakking. Maar nee, deze tube van 30 ml is de full size!

Toen ik me ging inlezen in het product leek het eigenlijk ook wel logisch. Het wordt namelijk aangeraden om hem twee keer per week op de T-zone van je gezicht aan te brengen. Dan heb je natuurlijk minder nodig, waardoor een kleinere tube logisch is. Hij is uiteraard wel geschikt om aan te brengen op je gehele gezicht. In beide gevallen kun je na ongeveer tien minuten de overtollige gel verwijderen met een vochtig wattenschijfje.

Yves Rocher Purifying Gel masker met pepermunt

Je kunt dit masker overigens ook gebruiken als milde gezichtspeeling: om dit te doen breng je hem aan op de vochtige huid, masseer je hem licht in en spoel je hem daarna af.

Het YR gelmasker in gebruik

Eigenlijk is zo’n kleine tube wel prima. Ik switch regelmatig van maskers en vind het leuk om verschillende soorten te proberen. Dus met een kleinere verpakking kun je ook wat vaker iets nieuws pakken.

Het lijkt alsof de opening wel erg groot is, maar je kunt de gel gemakkelijk doseren door in de flexibele tube te knijpen.

YvesRocher masker opening tube

Het heet niet voor niets een gelmasker, de textuur is ook echt een gel. Hij heeft een licht groene tint, daar zie je eenmaal op je gezicht weinig meer van.

De geur vond ik, zeker de eerste paar keer, wel een gekke gewaarwording. Er komt echt een sterke pepermuntgeur van af, dus ik had het idee dat ik bij de tandarts in de stoel lag. Eenmaal aangebracht wordt die geur gelukkig wel wat minder. Ik vind de geur van pepermunt overigens niet vervelend, maar voor een gezichtsmasker toch op zijn minst bijzonder.

Textuur gelmasker YvesRocher YR met pepermunt

Het resultaat

Het masker heeft een verkoelend effect, het lijkt me dan ook erg fijn om hem in de zomer te gebruiken! Als ik een dunne laag aanbreng is hij na 10 minuten (de aanbevolen tijd) voor een groot deel ingetrokken. Er blijft dan een soort plakkerig laagje over. Het overgebleven deel haal ik er vervolgens af met een vochtig zelfgemaakt wattenschijfje of een HEMA reinigingsdoekje.

Juist omdat ik het leuk vind om veel verschillende maskers door elkaar te gebruiken, heb ik deze wat minder vaak gebruikt dan het advies van 2 maal per week. Wellicht dat ik daarom niet heel veel zie van de beloofde resultaten. Het masker zou de huid direct zuiveren en voor een talgafname van 93,3% zorgen. Dat heb ik niet meteen kunnen waarnemen. Wel merk ik dat mijn neus minder vet aanvoelt na dit masker, dat vind ik sowieso al winst.

Wel is het masker gemakkelijk in gebruik. Het is fijn aan te brengen en de verkoeling voelt heerlijk wat mij betreft. Ook aan de geur ben ik inmiddels gewend. Ik ga hem dan ook zeker helemaal gebruiken!

Meer informatie

Yves Rocher hecht veel waarde aan natuurlijke ingredienten, dit pepermunt gelmasker bestaat zelfs voor 99% daaruit. Het is vegan en bevat geen minerale olie en siliconen.

Het masker is daarnaast ook nog eens goedkoop: € 3,95 voor 30 ml. Als je hem alleen gebruikt voor je T-zone kun je daar best even mee doen. Je koopt dit pepermunt gelmasker via YvesRocher.nl of YvesRocher.be!

Gebruik jij vaak producten van Yves Rocher?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Eén reactie op “Yves Rocher pepermunt gelmasker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top