Zelf desinfecterende handgel maken

Met het coronavirus om de hoek en de winkels leeg qua desinfectiemiddelen is het handig om zelf desinfecterende handgel te kunnen maken! Ik zag het op een paar blogs voorbij komen en besloot het zelf te proberen. Lees verder om te ontdekken hoe jij het ook kan maken!

Wat heb je nodig?

  • Een kleine flacon of flesje
  • Alcohol (liefst 96%)
  • Handgel (bijv. aloë vera)
  • Optioneel: essentiële olie (bijv. tea tree, kaneel, lavendel, citroen)
  • Mengkommetje
  • Garde / spatel
  • Trechter of iets anders om je flacon te vullen
Desinfecterende handgel nodig

Hoe maak je desinfecterende handgel?

Meng 1 deel handgel met 2 delen alcohol. Ik had geen speciale handgel, dus pakte mijn Aloe vera gel van Holika Holika. En ik had alleen nog 70% alcohol, maar ach, dat is beter dan niks toch! Heb je trouwens geen alcohol in huis, dan zou je ook blanke wodka kunnen gebruiken (als je dat wel hebt).

Je kunt 8-10 druppels essentiele olie toevoegen. Bijvoorbeeld tea tree olie die een positieve werking heeft op de weerstand en is ook desinfecterend. Ik heb deze uiteindelijk ook nog bij mijn handgel gedaan, maar niet op de foto gezet.

Desinfecterende handgel mengen

Als je handgel te dun is kun je wat extra aloë vera gel toevoegen. Is hij nog iets te stevig, dan voeg je wat alcohol toe.

Uiteindelijk doe je alles in je flacon, flesje / tube en kun je hem gebruiken! Ik had nog een pipet van het Makeup Revolution serum, die heb ik gebruikt.

Desinfecterende handgel in flacon

Ik vind het, ook zonder corona, fijn om altijd een klein flesje in de auto te hebben liggen. Bijvoorbeeld om te gebruiken na het tanken.

Handgel aanbrengen

Om de handgel goed aan te brengen is het belangrijk de gel over heel je handen te wrijven en te blijven wrijven tot je handen droog aanvoelen. Alcohol heeft even tijd nodig om te werken. Het meest bijzondere is nog wel dat alcohol het beste werkt als je handen vet en vies zijn.

Desinfecterende handgel

Het is overigens ook nog steeds belangrijk om goed je handen te wassen! Maak je handen nat, verdeel de zeep over heel je handen door goed te wrijven. Doe dit minstens 20 seconden zodat je handen goed schoon zijn. Spoel daarna de zeep af met stromend water en droog je handen (bij voorkeur met papieren doekjes). En nu maar hopen dat we niet ziek worden van COVID-19!

Neem jij extra voorzorgsmaatregelen in de winter of nu met het coronavirus in Nederland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top