Zenz Oil Treatment Sweet Mint No. 96 || Review

Een haarolie die je ook kunt gebruiken voor je huid? Dat is de Zenz Oil Treatment Sweet Mint No. 96! Verzorgende ingrediënten zorgen voor sterker en glanzend haar. En ook je huid wordt er heerlijk zacht van. De verrassende combinatie van geuren maakt het feestje compleet. Kijk dus snel verder!

Zenz haarolie oil treatment Sweet Mint no. 96 review

Na mijn positieve ervaringen met de Zenz Organic natuurlijke haarverzorging werd mijn interesse gewekt toen ik las over deze olie behandeling voor je haar. Zoals uit de intro al blijkt is de Zenz Oil Treatment No. 96 een multifunctionele olie. In principe is het een haarolie, maar ook voor je huid kan hij positieve effecten hebben. Hij zorgt voor een zachte huid en is fijn bij vermoeide spieren. Dat komt door alle fijne ingrediënten, die voor 100% van natuurlijke oorsprong zijn (en zelfs 99% biologisch).

De formule is COSMOS Organic gecertificeerd, vrij van siliconen en vegan. Daarnaast dragen alle producten van Zenz het OWP-keurmerk wat staat voor ‘Ocean Waste Plastic’. Dit houdt in dat de producten bijdragen aan het verminderen van de plastic soep in de oceanen door hergebruik van gerecycled plastic dat uit de oceanen is verzameld.

Informatie ZENZ haarolie oil treatment Sweet Mint no. 96 - review

Op het flesje zelf is niet veel ruimte voor de ingrediënten, dus voor de volledigheid heb ik hieronder het lijstje geplaatst.

Persea Gratissima Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil Expressed, Mentha Arvensis Leaf Oil, Zingiber Officinale Root, Parfum, Limonene, Citral.

Zo bevat deze Zenz Organic Oil Treatment koudgeperste biologische avocado olie, biologische abrikozenpitolie en een aantal essentiële oliën. Avocado olie bevat veel mineralen en vitamine A, B1, B2, D en E. Het heeft krachtige hydraterende en voedende eigenschappen. Je droge (hoofd)huid en haar worden zachter.

Abrikozenpitolie bevat veel essentiële vetzuren en vitamine A, C en E. Het trekt snel in en zorgt voor hydratatie. De treatment bevat drie essentiële oliën die allemaal bijdragen de bijzondere geur. Hij bevat pepermunt, gember en sinaasappel. De geur laat zich het best omschrijven als fris en warm tegelijk, maar eigenlijk moet je hem gewoon zelf even ruiken!

De Zenz Oil Treatment Sweet Mint No. 96 in gebruik

In het verleden heb ik vaker haarolie gebruikt, maar nooit echt met een goed resultaat. Ik besloot meestal al snel dat de olie niet goed was voor mijn haar omdat het er vettig uitzag of plakkerig aanvoelde. Inmiddels weet ik dat ik teveel gebruikte of het niet op de juiste manier aanbracht. Tijd dus voor een nieuwe test met deze Zenz haarolie!

Natuurlijk probeerde ik hem ook op mijn huid. De beloftes werden daarbij zeker waargemaakt. De olie trekt snel in en is erg fijn bij een wat drogere huid. Daar heb ik toch wat sneller last van nu de zon wat meer schijnt, dus de oil treatment kwam op het juiste moment!

Tip: Gebruik je hem op je gezicht? Breng hem dan aan als serum onder je dag- of nachtcrème.

Haarolie voor bescherming en voeding - review

Voor je haar heeft de Zenz Organic Oil Treatment twee functies: je haar stylen en als behandeling voor sterker en glanzend haar. Om je haar gemakkelijker te stylen verdeel je een aantal druppels in je haar (droog of nat haar maakt niet uit). Ik bracht met beide handen de olie aan, schudde mijn haar ondersteboven wat en ineens had mijn haar volume! Helaas bleef die niet heel lang en vond ik mijn haar toch net iets te vettig lijken. Voor styling is het nog niet mijn eerste keuze, misschien dat ik met wat meer oefening betere resultaten haal.

Dan toch eens de Zenz Oil Treatment gebruiken waar hij hoofdzakelijk voor bedoeld is. Als je jouw haar wil behandelen met de olie zorg je eerst dat je haar gewassen is. Verdeel een kleine hoeveelheid olie in je handen en breng het aan in je handdoek-droge haar: van de punten tot bijna aan de wortels. Je kunt de olie beter niet aanbrengen op de hoofdhuid zelf want daar gaat je haar juist vet van lijken.

Voor de intense behandeling kun je het een hele nacht laten zitten, maar je kunt er ook voor kiezen om het na 10-20 minuten goed uit te spoelen. Wil je jouw haar echt verwennen? Gebruik de olie dan in combinatie met de Zenz Treatment Pure no. 03.

Ik ben gegaan voor een aantal overnight behandelingen, want mijn haar is fijn en dun waardoor het helaas snel breekt. Wat extra kracht en glans is welkom! Meestal gebruik ik ongeveer 4 pompjes en ‘scrunch’ het in mijn haar terwijl ik mijn hoofd ondersteboven houd. ’s Ochtends spoel ik mijn haar goed uit. Eerst heb ik dan na het drogen nog even het idee dat mijn haar een beetje vettig lijkt, maar dat trekt al snel weg. Mijn haar ziet er gezond uit en voelt heerlijk aan. Wat mij betreft is de Zenz Oil Treatment dan ook een aanrader, zorg er dan wel voor dat je hem op de juiste manier gebruikt!

Meer informatie

Je koopt de Oil Treatment Sweet Mint No. 96 via de Zenz Organic webshop. Het flesje bevat 100 ml en kost € 51. Goed om te weten: Zenz is dierproefvrij, de olie bevat geen siliconen en enkel natuurlijke ingrediënten (99% biologisch volgens het COSMOS keurmerk). Hij is vegan en het flesje zelf is gemaakt van gerecycled plastic.

In totaal heeft Zenz vier soort Oil Treatments in haar assortiment, allemaal geschikt voor andere haartypen en -behoeften:

Ze hebben allemaal dezelfde prijs: € 51 voor 100 ml.

Heb jij al ervaring met de haarproducten van Zenz?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top