ZENZ Organic Hand & Body Wash Blossom || Review

Tot nu toe had ik voornamelijk haarverzorging van ZENZ Organic geprobeerd. Maar wist je dat ze ook een breed assortiment aan lichaamsverzorging hebben en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan? In dit artikel lees je alles over de ZENZ Organic Blossom Hand & Body Wash én de duurzame OWP-verpakkingen, kijk dus snel verder!

ZENZ Organic Body Wash 41 & Hand Wash 45 - Review

ZENZ Organic & OWP+ verpakkingen

Als je er niet op let, zie je het verschil misschien niet (behalve de kleur). Maar er zit wel degelijk een verschil tussen de twee flessen die je hierboven ziet.

Op de verpakkingen van ZENZ prijkte tot nu toe altijd het ‘reguliere’ OWP-icoon (Ocean Waste Plastic) wat betekent dat deze gemaakt zijn van gerecycled plastic. Voor elke verkochte verpakking wordt evenveel plastic uit de oceanen gehaald. Alle grijze flessen bevatten het OWP+-logo, waarmee aangegeven wordt dat het plastic uit de oceanen ook daadwerkelijk wordt gebruikt voor de productie van de verpakkingen.

Meer informatie over de logo’s en de veranderingen sinds eind oktober vind je op de website van OWP. Ze werken er namelijk hard aan om de logo’s duidelijker te maken. In de toekomst zal dan ook vermeld worden welk percentage van gerecycled materiaal is gemaakt én kun je het ReSea Collect-logo op verpakkingen vinden.

ZENZ Organic is officiële Ocean Waste Plastic+ (OWP+) Partner en ondersteunt daarmee de ontwikkeling van nieuwe technologieën die in de toekomst gebruikt kunnen worden om plastic uit oceanen om te zetten in verpakkingen. Daarmee worden ook de nieuwe grijze flessen geïntroduceerd. Ze worden gemaakt van 100% gerecycled materiaal, waarvan 20% gemaakt is van plastic afval uit de oceanen, verzameld door het ReSea Project. De overige 80% is gerecycled plastic van consumenten (PCR).

Hand Wash Blossom No. 45 | € 26,80

Na mijn kennismaking met de haarverzorging van ZENZ Organic, wilde ik graag ook andere producten uitproberen. In de winter wordt handverzorging des te belangrijker. Mijn handen worden vaak snel schraal door de kille wind. Een fijne, verzorgende hand wash is dan ook een must!

ZENZ Hand Wash Blossom no 45 - review

Deze Blossom Hand Wash van ZENZ is gemaakt van 99% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. 57% is gecertificeerd biologisch, het COSMOS Organic logo prijkt dan ook op de verpakking. Net als het vegan-icoontje overigens.

De belangrijkste ingrediënten zijn biologische aloë vera, glycerine, avocado-olie en kokoswater.

Ingredienten vegan natuurlijke handwash

Deze handwash heeft een subtiele geur van bloesem, vandaar ook de toevoeging ‘Blossom’ aan de naam. Liever een ongeparfumeerde en allergievriendelijke handzeep? Kies dan voor de ZENZ Organic Hand Wash Pure No 44! De ingrediënten komen verder overeen met deze nummer 45.

Natuurlijke handzeep met biologische ingredienten van ZENZ Organic

De handzeep zorgt goed voor mijn handen en laat ze heerlijk schoon achter. De geur is erg subtiel. Hij doet wat hij moet doen en geeft me ook nog eens een goed gevoel door het duurzame aspect!

Naast handzeep je handen nóg meer verwennen met een natuurlijke handcrème? Bekijk dan de ZENZ Hand Cream Pure no. 46 en Hand Cream Blossom no. 47!

Body Wash Blossom No. 41 | € 26,80

De ZENZ Organic Body Wash zit in de milieuvriendelijke grijze verpakking. Overigens is alleen de fles met 250 ml van dit nieuwe materiaal. De andere twee formaten (50 en 1000 ml) komen momenteel nog in de reguliere lichtgele verpakking.

ZENZ Body Wash Blossom no 41 - review

Ook bij deze douchegel zien we weer dezelfde belangrijke ingrediënten: biologische aloë vera, glycerine, avocado-olie en kokoswater. Deze formule bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten, 64% van het totaal is biologisch.

Natuurlijk is ook dit product voorzien van het COSMOS Organic certificaat en geschikt voor veganisten.

Ingredienten vegan natuurlijke douchegel

De dop draai je open zodat je de ZENZ Organic douchegel kunt gebruiken. De Blossom-geur is net als bij de handzeep weer erg subtiel aanwezig. Toch liever de ongeparfumeerde, allergievriendelijke variant gebruiken? Kies dan voor Body Wash Pure No. 40.

ZENZ Organic flacon met draaidop

De ZENZ Blossom Body Wash is fijn in gebruik! Hij voelt zacht aan en laat zich fijn uitsmeren. Schuimen doet hij eigenlijk niet, maar hij zorgt toch voor een verwenmomentje onder de douche en laat mijn huid heerlijk schoon achter.

Textuur ZENZ Body Wash Blosson no 41 - review

Meer informatie

Ook de producten van ZENZ Organic uitproberen? Je koopt ze eenvoudig via de eigen webshop. In dit artikel zag je:

De bodywash is via de link ook verkrijgbaar in andere formaten (50 en 1000 ml).

Alle producten van ZENZ Organic zijn geschikt voor veganisten en gemaakt van natuurlijke ingrediënten (waarvan een groot deel biologisch). ZENZ is een dierproefvrij merk met oog voor het milieu.

Heb jij al kennisgemaakt met de producten van ZENZ Organic?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top